Precis som det hos oss människor är viktigt att ta hand om kroppen även när man blir äldre, så är det viktigt att även lite äldre hästar får jobba med kroppen.
Denna damen är 19 år. Hennes ägare är ytterst noggrann med att hon ska hållas igång på rätt sätt. Hon får klättra, promenera och konditionsträna med sin ägare medan jag har i uppdrag att rida markarbetet.
Vi börjar alltid varje pass med skrittarbete, ganska länge tills jag känner att alla hela kroppen är med och vaken. Sedan rider jag igenom alla gångarter utan att ställa några större krav. Efter detta brukar jag ha kännt av, eller fått det berättat av hästen, vad vi behöver jobba med just detta passet.
Det är viktigt för mig att vara lyhörd och flexibel för att höra vad varje häst behöver. De är ju egentligen dem jag jobbar för!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre + fem =